EN FANTASTISK KVINNE: Et dødsfall kan føre til krangel mellom de etterlatte. Men sjelden blir det så infamt som når ekskona nekter avdødes kjæreste å komme i begravelsen.
HJEMSØKT: Vi trenger flere kvinner i norsk film. I så måte bidrar Hjemsøkt godt. At forholdet mellom mor og datter kan bli vondt, kan dessuten egne seg tematisk for en grøsser.
LUMIERE! EVENTYRET BEGYNNER Brødrene Lumière laget den første filmframviseren i 1895, men trodde ikke oppfinnelsen hadde noen framtid. I dag er film en av verdens viktigste kunstarter.
JUPITERS MÅNE: Den ungarske regissøren Kornél Mundruczó fascinerer med et drama der en syrisk flyktning får kynikere og ikke-troende til å løfte blikket.
SKYGGENES DAL: Albert Åberg lærte å mestre frykten for spøkelser. 6-åringen Aslak i Skyggenes dal må beseire redselen for monsteret han tror finnes i skogen.
NATTA PAPPA HENTA OSS: Det er sårt når voksne forteller om en barndom der foreldre sviktet. Steffan Strandberg får fram et vell av følelser i sin selvbiografiske film.
Snømannen fortjener mer enn terningkast 2. Tomas Alfredsons versjon holder til en svak 4-er. Som så mange andre krimfilmer strever den med å gjøre morderen troverdig.
THELMA: Joachim Trier skildrer kristne på gammeldags vis i grøsseren Thelma. Langt mer interessant er framstillingen av en ung kvinnes kamp mot sitt overjeg.
WHAT HAPPENED TO MONDAY: Tommy Wirkola har som actionregissør fenget de spesielt interesserte. Nå åpner han døra for et bredere publikum ved hjelp av Noomi Rapace.
DETROIT: Regissør Kathryn Bigelow ble stemplet som sympatisør med CIA-torturister i sin forrige film. Nå svarer hun med en kritisk film om politivold mot svarte i USA.
CÉZANNE & ZOLA: Virkelighetslitteraturen er ingen ny oppfinnelse. Émile Zola brukte sin nære venn, bildekunstneren Paul Cézanne, i bøker han utga i 1870-årene.
KAPTEIN SUPERTRUSE: Bøkene om Kaptein Supertruse selger godt, men filmen om bøllene Harald og Thomas fortjener å havne langt ned på lista. Velg først å se Richard Storken og Milo – månens vokter.